Dakje voor Pruttel

In de top10 van maffe (leuke!) naaiklussen, eindigt deze toch wel erg hoog:
Ik naaide een zonne-dakje voor Pruttel. Pruttel is een gehavend edoch gekoesterd eendje van 2 vriendjes, de Flying Duckmen; gedrieën beleefden zij al vele avonturen en vraten vele, vele kilometers.
Vriendje 1 vroeg of ik Pruttel van een zonnedakje wilde voorzien, zodat het kale (chemo)bolletje van vriendje 2 tegen de zon zou zijn beschermd tijdens alle voorgenomen ritjes. (Goeie smoes voor zijn eigen ongemak, maar hey, ik ben een sucker voor vage naaiklussen en heb een zwak voor zowel vriendje 1 als 2.)

20170412_131555 20170412_131613

Voor de gelegenheid logeerde Pruttel 3 nachtjes bij ons op de binnenplaats. Nog een aardig gepruts om dat dakje er mooi strak in te krijgen. Maar dat uitvogelen, daar word ik altijd bijzonder blij van. Een 2e dakje naaien zou al veel minder leuk zijn, want het ei is immers al gelegd.

Pruttel blij, vriendje 1 blij, ik blij.
Afgelopen week gingen vriendje 1 en ik op pad naar Rotterdam om samen met Pruttel vriendje 2 op te halen na zijn laatste chemosessie van een reeks van 8. Vriendje 1 lette op Pruttel, ik lette op het dakje; beide hielden zich prima!

Daarna was het trio van Pruttel en haar 2 vriendjes weer compleet. Klaar voor nieuwe avonturen. Mooi om te zien. En iets mooier nu, want mét een puik dakje 🙂

20170413_133133