De poezenjurk

Als ik terugkom van een stoffenmarkt, dan duiken de dochters direct in mijn uitpuilende tassen. Dan kijk ik van een afstandje toe en zie ze vragend kijken met een lap in hun hand. “Deze is zeker voor mij?” Bingo. Alle drie een uitgesproken smaak en stijl en wat is nou leuker om met die stijlen in mijn achterhoofd een markt af te struinen en raak te schieten? De poezencoupon lag al een geruime tijd op de plank en hij behoorde de oudste dochter toe. Een concreet plan ontbrak. Ze heeft een eigen naaimachine en door wat meer samen te naaien wil ik haar skills naar een hoger level brengen. Ze kwam zowaar zelf met een patroon op de proppen. Dat krijg je als je zoveel op Pinterest rondhangt als zij doet.

De Sonja Dress van Salme is via de Burda site gratis te downloaden. Ze wordt binnenkort 13 dus een maat 34 past aardig, al was de bovenwijdte te groot (dat probleem lost zich komende jaren vanzelf op 😉 ) De coupenaden voor de borst heb ik gehalveerd en zodoende de zijnaad van het lijfje aan de onderkant ca 2 cm korter gemaakt. Omdat de armsgaten in damesmaten bij haar altijd te ruim zijn heb ik deze in het patroon gelijk 2 cm. kleiner gemaakt, door de zijnaad 2cm naar boven door te tekenen. Toen we alle coupenaden in het bovenlijfje genaaid hadden, bleken die voor de borst niet in de verste verte op de goede plaatst te zitten. Misschien lost dat zichzelf komende jaren ook vanzelf op, haha, maar nu hebben we ze maar naar boven verplaatst.

Ik heb de coupenaden, de rokplooien en de rits erin gezet, Hannah heeft heeft het beleg erin genaaid en alle andere naden op de lockmachine genaaid. Mán wat was dat eng, maar ze bleek het prima te kunnen. Het is een leuke co-productie geworden.
Gaan we vaker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *