Herfst en labels van Nominette 

Het is wat met die blogkinderen; zo staan ze in maart met een zonnig jurkje te rillend mooi weer te veinzen en zo staan ze in een herfstig outfit te showen, terwijl het 25 graden is… Maar deze september was ook van de zotte. Alleen de kastanjes houden zich aan de regels en kwamen bij een zuchtje wind in grote getale naar beneden roffelen. Het was op z’n zachts gezegd een tricky fotoreportage.

Maar goed. Herfst dus. Ik ben er allang weer voor in dus naaide ik een bloesje van tricot voor de jongste. Dit patroon uit een oudere Ottobre was specifiek voor tricot, maar over het algemeen kun je elk bloesjespatroon wel voor tricot gebruiken. Ik zou alleen geen manchetten maken, maar afwerken met boord of (zoals in dit geval) elastiek. (Mouwen dus verlengen voor het knippen.) Scheelt een boel gepruts. Ook heb ik de knoopsgaten iets kleiner dan normaal gemaakt, want in tricot gaan ze op den duur vaak een beetje lubberen.

Deze keer heb ik het idee, dat mijn kleertje écht af is. Dat komt omdat ik er mijn eerste Mevrouw Maakt-label in naaide. Deze labels zijn van Nominette en ik ben er helemaal blij mee. Bij Nominette kun je kiezen uit allerlei kleuren en maten labels, maar ik koos voor de grotere dubbele labels, want die kan ik op 3 manieren gebruiken: Dubbel aan bv de buitenkant van een tas of in de boord van een kledingstuk of enkel, zoals ik in dit geval heb gedaan. En zeg nou eerlijk, zo’n label is toch wel de kers op de taart. En dat verdien je wel na noeste arbeid 🙂

Als je de kortingscode MM1116 gebruikt, krijg je tot en met december 2016 10% korting op je bestelling bij Nominette!

Met dit bloesje is het dus gebeurt met de zomerse naaiprojecten, maar heb ik weer helemaal zin gekregen in winterse zaken.
Hmmm, ik heb nog een tricot met paddenstoelenprint liggen…

 

Patroon: Ottobre 6/2013, patroon nr.20 Rounded Square. (Alle uitgaven zijn via deze link bestelbaar.)
Stof: Nice Red tricot van Froy&Dind oa verkrijgbaar bij Bambiblauw .
Labels: Nominette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *