IJsberentrui voor mijn purple puber

Sinds kort heeft ze paars haar. Dat gebeurde met mijn medeweten. Sterker nog; ik had nog 3 dagen paarse vingers. Als je je als nieuwbakken brugpieper zo durft te uiten, dan valt dat alleen maar toe te juichen.

ijsberentrui 1

Een sweater wilde ze. Mét een panda a.u.b. Maar een panda móet uit twee kleuren bestaan en dat ging niet lukken met wat ik in gedachten had. IJsberen vindt ze ook leuk. Goddank.

Momenteel zie je veel joggingstoffen met een dikke fluweelachtige binnenlaag, ze noemen het ook wel “happy fleece”. Ik vond een zwarte variant van een mooie zware kwaliteit. Voor de mouwen van de ijsberentrui heb ik de stof omgedraaid.

ijsberentrui 3

Ik maakte een borduurpatroon op basis van origami ijsberen. Achter de joggingstof heb ik een laag wattine en een dun stukje katoen gelegd, voordat ik hem inspande onder mijn borduurmachine. Het resultaat is een soort reliëf. Het resultaat zou beter zichtbaar zijn bij een iets lichtere stof, maar nog steeds erg leuk.
Gaan we vaker doen!

ijsberentrui 4

Stof: happy fleece 14,99pm
Patroon: “Rosy Grey” patroonnr. 30 Ottobre 4/2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *