Jumpsuit voor de puber

Voor mijn examen patroonteken voor kinderen moest ik onder andere 4 kledingstukken tekenen en naaien. (al eerder deelde ik de wolvenjas en de vossenjurk). Het vierde kledingstuk ontbrak nog. Het moest een broek zijn en ik moet bekennen: ik naai niet graag broeken, laat staan dat ik er gauw een patroon voor zal tekenen. Maar een jumpsuit, dat bleek ook te mogen. Daar werd ik meteen een stuk blijer van!

Ik maakte voor de huispuber een jumpsuit van zware zwarte tricot met smalle bandplooien. Mijn borduurmachine mocht weer eens aan het werk, want langs de hals borduurde ik een neonrode vlaggenlijn. De zakken maakte ik van neonrode lycra.

Ik was blij met het resultaat en de puber al helemaal. Eerlijk is eerlijk; hij staat haar geweldig!

wp-1466432552137

Eigenlijk was ik met deze jumpsuit de minste tijd kwijt, vergeleken met de andere kledingstukken. Maar, hé, het examen lag op de loer, dus koos ik voor eenvoud. Nouja, eenvoud… Je zou hem eens van binnen moeten zien, want voor het examen gelden behóórlijk zware regels voor afwerking… Bijna zonde, dat je dat niet ziet.

Het examen was pittig maar ik ben geslaagd!
En wat blijkt nu? Voor de jumpsuit had ik het hoogste cijfer! Ik zou daar iets van moeten leren, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *