Lentejurk!

 Vorig jaar heb ik mijn opleiding kinderkledingpatroontekenen afgerond en ben daarna doorgegaan met dameskleding. Heerlijk ambachtelijk monnikenwerk. Ik word er blij van. Hoewel ik er niet vaak aan toe kom om werkelijk patronen te tekenen, heb ik in het dagelijks leven veel aan mijn opleiding. Want als een patroon  me niet bevalt, dan kan ik hem naar m’n hand zetten.
Ik zou eens moeten beginnen aan een goed grondpatroon in mijn maat, maar tot die tijd naai ik vaak kort door de bocht; dan pak ik een kledingstuk uit mijn kast en gebruik dat als uitgangspunt. En wat een feest als iets dan wordt, zoals ik het had bedacht.
20170316_153306
Dit jurkje ontstond uit een T-shirt, dat ik graag draag. Het shirt trok ik over op patroonpapier.  Vervolgens verlengde ik het tot een jurkje. Kapmouwtjes vind ik leuk, dus de mouwen paste ik aan. In het bovendeel van het voorpand heb ik ruimte ingelegd om te rimpelen. En op de eerste lenteachtige dag heb ik een knap jurkje!
20170316_152113
Het stofje was één van die stofjes die mij vanaf de plank lagen aan te staren. Het heet Flowers of the Forest en is van Znok. Stof van Znok is altijd mooi spul en ook nog eens biologisch. De stof is o.a. te koop bij Trois Petit Pois.
Ik heb de draad weer opgepakt en heb ondertussen zelfs nóg 2 jurken genaaid; m’n flow is terug! Yay!!
20170316_152221