Mevrouw Maakt weer iets

Normaal gesproken tikt het ene naaiproject hier het andere aan. Gemiddeld toch wel een kledingstuk(je) per week. Het ene kledingstuk brengt je op het idee van wat je kunt maken van dat ene stukkie stof en zo maar door. Maar o wee, als dat ritme onderbroken wordt. Ken je dat? Dan kost het poddikke een boel moeite om weer terug in die flow te komen!

Nu heb ik een tijd achter de rug waarin al mijn liefde, energie en aandacht naar andere zaken gingen. Niks naaien, laat staan bloggen… Gelukkig gingen de naailessen gewoon door, anders had ik het stof van mijn machines kunnen blazen… Ondertussen bleef ik maar stof kopen; de mooiste lappen, in de hoop, dat ze mij konden verleiden. Nèh…
Ik wil mijn flow zo graag terug, want pas dan zit ik weer terug in het zadel, of iets wat daarop lijkt.

20170310_155413

En zowaar naaide ik afgelopen week 5 shirtjes (doseren zal altijd een dingetje blijven…) Sweatshoppen noemen ze dat in mijn lessen; het patroon in meervoud knippen en naaien, één kleur boordstof, zodat de coverlockmachine niet steeds opnieuw ingeregen hoeft te worden. Uiterst efficiënt. Dit patroontje van Ottobre bestaat maar uit twee pandjes. Heel simpel, met aangeknipte mouwtjes. Een van de shirtjes werd een jurkje, doordat ik de pandjes in een A-lijntje verlengde tot knielengte. Ik heb een hele stapel tricot restanten kunnen wegwerken. Liggen die lappies me niet langer verwijtend aan te kijken.
Misschien is het de lente.
Hoe dan ook: kind blij, ik blij, want dit riekt naar een flow.
Denk ik.
Hoop ik.

 

Patroon: Ottobre 1/2017, 30 Kiwi Seeds (uitgave is via de link verkrijgbaar)
Stoffen: allegaartje van de plank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *