Snelle truien naaien

We blijven in het dierenthema.
Want de middelste zag de ijsberentrui van haar zus en wenste een wolvenvariant. Voor een snel resultaat pakte ik het fijne boothalspatroon weer tevoorschijn. Ik blogde al eerder over dit patroon. Een ideaal patroon voor als je shirtjes wilt maken, maar weinig ervaring hebt met tricot. Want laten we eerlijk zijn, dat ge-emmer met die boordjes, kan een reden zijn, om de hele handel in een hoek te lazeren…
Maar er is hoop, want meer dan een tweelingnaald heb je in feite niet nodig.
Shirtjes of sweaters, korte of lange mouw, je maakt het allemaal met dit fijne patroontje. Ik hobbelde wederom naar de winkel voor een lap “happy fleece” (jogging met fluweelachtige binnenkant)

Wolventrui

Ik dacht het truitje fijn op de groei te maken, maar dat bleek niet nodig; ik moest uiteindelijk de mouwen en het lijfje toch smaller maken. De hals is daardoor wat te breed geworden naar mijn smaak, maar verder is het een puike trui.

Wolventrui

Deze keer heb in mijn borduurprogramma een origami wolf overgetrokken en hem op dezelfde wijze geborduurd als de ijsberentrui.
Mijn wolvenjong was er content mee!

 

Stof: “happy fleece” €14,99pm.
Patroon: The Bateau Neck Top van WeeMuses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *