Toekan tuniek

Ja, ook dit stofje maakte deel uit van mijn Stoffenspektakel-buit. Wat mij betreft het fijnste materiaal om te naaien. Eigenlijk is het een heel dunne jogging, of een heel dikke tricot. Ik laat het in het midden. (Ik heb overigens geen merk/producent aan de zelfkant kunnen vinden, dus daar kan ik je niet aan helpen.)toekan_tuniek_01

Een halve meter voor een truitje maat 122, dat moest genoeg zijn. Volgens de markt-mevrouw ging ik dat niet redden. 60 cm dan maar. En poddikke, ik ben er weer ingestonken, want eenmaal thuis bleek 50cm ruimschoots genoeg te zijn geweest. En dan ga ik dat overige stuk niet afknippen en weggooien. Dus heb ik de volledige lengte gebruikt en ter hoogte van de taille aan de binnenkant een stuk smal en zacht elastiek gestikt, dat ik uitrekte tijdens het naaien. Om het elastiek vast te naaien gebruikte ik een onderbroken zigzagsteek, deze is speciaal voor elastiek.

toekan_tuniek_03

Het patroon is The Bateau Neck Top. Een fijn basic patroon, dat ik al vaker gebruikt heb. Geen gepruts met boorden, dus lekker snel resultaat.
De halsopening heb ik deze keer een cm kleiner getekend tijdens het overnemen van het patroon.

toekan_tuniek_04

toekan_tuniek_06

Ben ik uiteindelijk toch nog die markt-mevrouw dankbaar, want wat is het een lollig tuniek/jurkje geworden!

Denk dat ik de volgende keer ook 60 cm neem 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *