Ziggy Stardust in kruissteekjes

Mijn kinderen dienen met regelmaat verzoekjes in; zo naaide ik al een pandatrui voor de oudste en meerdere wolvenzaken voor de middelste. De jongste applaudisseert over het algemeen (nog) voor alles wat uit mijn brein ontspruit, maar deze keer had ze toch wel een dringend verzoek: wanneer maakte ik nou eindelijk een Ziggy Stardust trui voor haar? Zelf liep ik al een tijdje rond om een print met borduren te combineren, dus een Ziggy Stardust in kruissteekjes, leek me een prima plan.

En menig ouder zal in z’n handjes knijpen, dat een kind om Ziggy zeurt in plaats van K3, en hé, ik ben de beroerdste niet. We gingen in maart naar de David Bowie tentoonstelling, en sindsdien vraagt ze steeds om een Ziggy-trui, dus een bevlieging is het zeker niet. En mannoman, wat is ze er blij mee! Van de week kwam ze hoogst verontwaardigd uit school, nadat een klasgenootje vroeg of Justin Bieber op haar trui stond, hahaha!

Ik gebruikte het transferpapier van de Action  (Kost geen drol en valt toen toe niet tegen, het heeft inmiddels ook een wasbeurt goed doorstaan) en een stuk mooie joggingstof. Ik vond het een verassing hoe mooi transparant het resultaat is. (geen al te donkere stoffen gebruiken dus!) De bliksem in kruissteekjes maakte ik met behulp van mijn borduurmachine, maar een beetje ervaren borduurster moet hier ook wel raad mee weten toch?

wp-1475858140356.jpg

De print en de kruissteekjes maakte ik voor de zekerheid vóórdat ik de panden uitknipte. (Als ik de mist in zou gaan, zou me dat minder stof kosten.) Voor dit shirt gebruikte ik een van mijn favoriete patronen: Bateau Neck Top Pattern van WeeMuses. Ik gebruikte dit patroon al vaker. (Boothalsshirtjes, Snelle Truien Naaien) De hals heb ik alleen een klein beetje smaller gemaakt, maar verder ben ik gek op dit shirt, omdat hij zo prachtig is in al z’n eenvoud. Én ik naai hem in een uurtje, wat hem zo mogelijk nóg leuker maakt. 🙂