Zomerhoedjes naaien

Ik naai veel en vaak. Stapels stoffen liggen te wachten, tot ik mijn plan tot uitvoer breng, of van het oorspronkelijke plan afwijk. Daar ben ik goed in. Ik koop alleen stoffen, als ik een plan heb, maar niks is leuker, dan daar van af te wijken. Coupons zijn ook zo’n feestje, want gaat het lukken, daar die ene jurk uit te krijgen? Het patroon zegt van niet, maar ik vind van wel en wat een pret, als het toch lukt, al dan niet met de nodige aanpassingen.

Zomerhoedje 1

Petit Pan (mijn favourite stoffenmerk) verkoopt ook standaard coupons, waar ik net een peuterrokje uit had kunnen maken, ware het niet, dat mijn peuter inmiddels een flinke kleuter is… Een hoedje! Een fijn zomerhoedje, dat gaat lukken! Enig speurwerk leverde een gratis (!) te downloaden patroon op: reversible bucket hat van Oliver+S. Wat de naam al doet vermoeden: het is een omkeerbaar hoedje. Voor de binnenkant zocht ik een bijpassend (goedkoop) stofje. Hoewel ze in het patroon alleen voor de rand versteviging gebruiken, heb ik het hoofddeel ook verstevigd, hetzij met een dunnere vlieseline.

Ik heb het patroon gevolgd en daar moet je nog een aardig stuk met de hand naaien. Ik zag ook dat sommige naaisters een eenvoudigere manier gebruiken om het hoedje te naaien. Scheelt vast en zeker tijd. Ik knipte gelijk 3 hoedjes in de grootste maat. Het derde hoedje naaide ik met een naadtoeslag van 0,5 cm i.p.v. de aangeknipte 1 cm, waardoor hij mijn middelste dochter van 9 paste.
Ik ga toch eens naarstig op zoek naar een damesmaat…

Een reactie op “Zomerhoedjes naaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *